• China,  Reizen

  23 juni: dragon festival, terugblik en afscheid

  Met de hele familie en de familievrienden uit eten ter ere van het drakenfestival, 端午节.

   

  Dit verslag heb ik geschreven op mijn telefoon dus waarschijnlijk nogal wat typfouten. Afgelopen zondag en maandag ben ik met papa naar Nanping geweest. Maandag werd het drakenfestival gevierd en dit is een officiële feestdag. Verder waren er eindtoetsen en moesten we afscheid nemen van veel vrienden.

 • China,  Reizen

  11 juni: DNA, eerste afscheid, WK voetbal

  Het politiebureau van Nanping. Bekend terrein na alle visa problemen in januari…

  De toestemming om dna achter te laten in de nationale database was er na 4 weken wachten nog niet. Inmiddels had ik alle chinese collegas alweer ingeschakeld maar zonder resultaat. Yangting is toen zelf naar Nanping gegaan op haar enige vrije dag in de week om informatie te vragen op het politiebureau. Haar hulp is van onschatbare waarde hier in China.

 • China,  Reizen

  8 juni: Filipijnen deel 2, de laatste weken in Xiamen

  Maandagavond zijn we teruggekomen van een week in de Filipijnen. Met Amina en Rute ben ik naar Manila gevlogen waar Shermaine woont. Samen zijn we 5 dagen naar het eiland Palawan geweest. Het was fijn om Shermaine weer te zien en samen te reizen. Uiteraard hebben we veel foto’s gemaakt. Verder ben ik nog maar 2 weken in Xiamen en dan is het semester voorbij.

 • China,  Reizen

  20 mei: Veel leuke dingen een paar minder leuke dingen en alles daartussen in

  你好!De belangrijkste vraag is toch wel of ik mijn ouders gevonden heb? Het antwoord is helaas nee. Wat betreft de zoektocht ben ik nog niet veel verder. Het wachten is nog steeds op de toestemming van het politiebureau om DNA af te geven. De op één na belangrijkste vraag is dan hoe het met mijn Chinees gaat? Wat betreft Chinees leren, ik ga natuurlijk vooruit, maar lang niet zo snel als gewenst, helaas. Waar dat aan ligt? Een prioriteitskwestie en aan de moeilijkheidsgraad van deze taal die toch wel heel hoog is.