• Laos

  Laos: fotoverslag van een reis langs Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane

  Al ruim 2 maanden geleden kwam ik terug uit Laos maar foto’s van dit land had ik nog niet gedeeld, en dat lijkt me toch nog wel leuk om te doen. Als je je vooral aangemeld had voor een email notificatie bij nieuwe berichten om mijn Chinareis te volgen, voel je dan vooral vrij om je weer af te melden. Dit kan onderaan de email door op afmelden te klikken ;). Als je mijn recepten en reisfoto’s wilt blijven bekijken vind ik dat natuurlijk wel erg leuk. De boot op bovenstaande fotois al in Laos aangekomen maar met deze boot, de slowboat genaamd, vaarden we in twee hele dagen naar Luang Prabang. Onderweg, na 8 uur varen kwamen we aan in een dorpje waar we in een guesthouse overnachtten. Van hieruit bezochten we de hoogtepunten van Laos. 

 • Thailand

  Backpacken in Thailand

   

  Tijd voor een update! Het is inmiddels 5 augustus en er is veel gebeurd. Ik ben teruggekomen van mijn jaar in China wat ik heb afgesloten met 2 weken backpacken door Thailand en een week door Laos. 13 augustus kwam ik na een avond in Singapore en 13 uur vliegen aan op Schiphol waar ik opgewacht werd wat heel leuk was:). Met de voor mij typisch Nederlandse gele trein kostte het nog 2,5 uur voor ik écht thuis was. Hier wachtte nog eens een warm welkom. Na een week thuis ging ik nog een week met mijn ouders mee naar Oostenrijk, dit keer kamperen en wandelen in de bergen. Wat betreft reizen was dit een heel rijk jaar :). Op reis gebied zal het vanaf nu wel wat rustiger worden want voor de komende tijd staat er vooral veel werken op het programma. Dit betekent wel dat ik dit weekend mijn eerste echt vrije weekend heb, een geweldige verandering t.o.v. elke dag studeren ook in het weekend. Terug naar het doel van deze post: in deze post laat ik de foto’s van twee weken backpacken door Thailand zien (deel van de foto’s is ook door Alberto Calvi gemaakt).

 • China,  Reizen

  23 juni: dragon festival, terugblik en afscheid

  Met de hele familie en de familievrienden uit eten ter ere van het drakenfestival, 端午节.

   

  Dit verslag heb ik geschreven op mijn telefoon dus waarschijnlijk nogal wat typfouten. Afgelopen zondag en maandag ben ik met papa naar Nanping geweest. Maandag werd het drakenfestival gevierd en dit is een officiële feestdag. Verder waren er eindtoetsen en moesten we afscheid nemen van veel vrienden.

 • China,  Reizen

  11 juni: DNA, eerste afscheid, WK voetbal

  Het politiebureau van Nanping. Bekend terrein na alle visa problemen in januari…

  De toestemming om dna achter te laten in de nationale database was er na 4 weken wachten nog niet. Inmiddels had ik alle chinese collegas alweer ingeschakeld maar zonder resultaat. Yangting is toen zelf naar Nanping gegaan op haar enige vrije dag in de week om informatie te vragen op het politiebureau. Haar hulp is van onschatbare waarde hier in China.

 • China,  Reizen

  8 juni: Filipijnen deel 2, de laatste weken in Xiamen

  Maandagavond zijn we teruggekomen van een week in de Filipijnen. Met Amina en Rute ben ik naar Manila gevlogen waar Shermaine woont. Samen zijn we 5 dagen naar het eiland Palawan geweest. Het was fijn om Shermaine weer te zien en samen te reizen. Uiteraard hebben we veel foto’s gemaakt. Verder ben ik nog maar 2 weken in Xiamen en dan is het semester voorbij.