13 december: Een reisje naar Shanghai

Bellenblazen in Shanghai. Veel ouders en grootouders gaan met hun kinderen naar dit park om te spelen. Kleine kinderen probeerden de bellen te vangen en kapot te maken, zo grappig.

Afgelopen weekend waren was ik op bezoek in Shanghai. Donderdagnacht zijn we vanuit Xiamen naar Shanghai gevlogen. Behalve dat we de bus in de verkeerde richting namen op weg naar het vliegveld, ging alles verder prima. Op Pudong airport om 1:30 ’s nachts volgde een blij weer zien met Papa waarna we met de taxi naar het hotel gingen. Dit verslag bestaat verder voornamelijk uit foto’s. Eén van mijn belangrijkste lezers heeft mij erop geattendeerd dat mijn verslagen doorgaans vol spelfouten staan, sorry daarvoor. Ik hoop mijn leven te beteren maar ik denk niet dat dat lukt. 

Verder lezen

5 december: Pottenbakken, chilisaus maken en golfen

Straat met katten in Xiamen

Vandaag is het de verjaardag van Sinterklaas maar in China wordt dit helaas niet gevierd ;). Niet alleen in China is dit onbekend, niemand van mijn vrienden hier kent het Nederlandse sinterklaas verhaal maar iedereen vindt het wel heel grappig. Door het uitleggen van de traditie realiseerde ik mij ook dat het verhaal dat sint met zijn stoomboot ieder jaar naar Nederland reist om daar cadeautjes in schoenen te stoppen ook wel vreemd is… en daarom ook wel heel leuk. Nou ja, hier geen sinterklaas dus maar ik heb wel genoeg andere dingen gedaan. 

Verder lezen

25 november: Shuang 11, tulou en daoyou

Het resultaat van shuang 11

11 november is alweer even geleden maar in China is dit een belangrijke dag want overal, zowel in de winkels als online, is dan uitverkoop. Allerlei producten, van kleding tot voedsel, zijn dan met veel korting te koop waardoor iedereen massaal inslaat.  Het gevolg is overvolle postkantoren en overwerkte postbodes :).

Verder lezen

20 november: Chinees studeren in China – FAQ

Uitzicht vanuit het OEC gebouw (Overseas Education College)

Omdat ik regelmatig vragen krijg over hoe ik mijn semester in China georganiseerd bestaat dit verslag uit een uitgebreid antwoord op deze vraag. Omdat het over studeren in China gaat is dit voor iedereen die niet van plan is dit binnenkort te doen waarschijnlijk niet interessant. 🙂

Verder lezen

6 november – Zonsopgang, Jinjiang en Quanzhou

Zonsopgang vanaf een berg in Xiamen

Vorig weekend zijn we de stad in geweest om een verjaardag te vieren. Die nacht hebben we gewacht tot de zon op kwam.  Omstreeks 5:45 was het zover, het was plotseling licht. Iets daarna kwam de zon achter deze berg te voorschijn. Hoewel het vroeg leek waren we niet alleen. Om 6:15 waren al veel mensen aan het dansen en badmintonnen op de berg. Om 7:00 wilden we weer terug naar huis maar door wat problemen in de communicatie waren we pas om 9:30 weer thuis…

Verder lezen