19 oktober: Heel veel foto’s

Deze foto heb ik vanochtend gemaakt op weg naar de eerste les, om 8:00 (!). Links fietst Cai, een vriendin uit de Filipijnen. Deze weg fietsen we iedere ochtend en met ons nog vele anderen ;). Soms komt er muziek uit de luidsprekers, meestal niet. Waar dat aan ligt is mij (nog) niet helemaal duidelijk. Ik zal nog een aparte post schrijven met informatie over de lessen hier. De post van vandaag bestaat vooral uit foto’s die ik illustreer met tekst, de volgende keer zal ik wat meer schrijven ;).  

Verder lezen

8 oktober – Herfstvakantie, Nanping en Fuzhou

Met Yangting en de nanny in Gaitou

De afgelopen week was het herfstvakantie en had ik tijd om naar Fuzhou en Nanping te reizen. De start van deze reis was helaas niet zonder problemen (trein gemist door te denken dat ik pas zondag i.p.v. zaterdag zou vertrekken, geen enkel kaartje voor trein of bus meer beschikbaar op zowel zaterdag als zondag, bushaltes missen, veel te grote afstanden in deze stad, verkeersdrukte en een lege telefoon…).  Echter, ’s avonds had iemand blijkbaar zijn ticket gecanceld waardoor Yangting toch nog een ticket kon boeken voor zondagavond, een opluchting!

Verder lezen

29 september – Ni shi na guo ren? 你是哪过人?Natuurlijk is het logisch dat met zoveel studenten uit zoveel verschillende landen één van de eerste vragen is ‘Waar kom je vandaan?’ of in het Chinees ‘Ni shi na guo ren?’ Zelf ben ik hier ook altijd wel benieuwd naar. Sowieso is het voor Chinese mensen vaak één van de eerste vragen ook aan elkaar. China is zo’n groot land en wie weet kom je wel uit dezelfde provincie, stad of streek.

Verder lezen

25-09 Eerste week in Xiamen

 

OEC-building, hier hebben we de lessen

Het is nu maandagochtend 8 uur en ik zit op mijn bed dit verslag te schrijven. Het is nu al 30 graden, het wordt vandaag 34 graden. Ik moet nog steeds wel een beetje wennen aan de intense hitte hier.

Verder lezen