Recepten

13 september: Nieuwe rubriek en eerste reisverslag

 

Welkom bij deze nieuwe rubriek op Tracks to Tasty. Het lijkt me leuk om reisverslagen bij te houden gedurende mijn verblijf in China en waar kan dat nou beter dan op mijn al bestaande blog 🙂 (ook ivm geblokkeerde websites enzo). Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht genaamd “Tracks” (nee niet origineel) en hierin zullen mijn reisverslagen komen. Hoe vaak ik zal schrijven zal vooral afhangen van wat ik meemaak de komende tijd en de tijd die ik nog overhoud naast het heeeel hard bestuderen van de Chinese taal. Natuurlijk zullen er ook gewoon nog recepten tussendoor blijven komen, ik heb al veel lekkere dingen in Nederland gemaakt en hoop straks ook wat echte Chinese gerechten te kunnen delen. Mocht je dit zo leuk vinden dat je geen enkel bericht meer wilt missen, dan is er nu de mogelijkheid je aan de rechterkant van de pagina aan te melden met je e-mailadres en dan krijg je een mail zodra ik een nieuw artikel gepubliceerd heb :).

Dinsdag 12 september was het zover, mama en Yannik brachten mij naar Schiphol. Het voelde eigenlijk alsof ik helemaal niet weg ging maar alsof we gewoon samen een dagje weg waren. Ik had de afgelopen maanden al zoveel nagedacht over het afscheid en het alleen in China zijn dat het uiteindelijke moment veel minder moeilijk was dan waar ik bang voor was geweest. Misschien heb ik vervelende gedachten ook wel een beetje pragmatisch onderdrukt, aangezien het er nu eenmaal bijhoort. Daarnaast heeft het bestaan van alle sociale media de wetenschap dat ik 174 dagen weg blijf een heel stuk makkelijker gemaakt, en natuurlijk dat Yannik en mijn moeder me nog komen bezoeken in de winter. De verdere reis verliep prima en vanochtend ben ik goed aangekomen in Shanghai waar papa mij van het station haalde. Zaterdag zullen we samen naar Xiamen vliegen waar ik op zondag in mijn nieuwe kamer kan. Maandag zullen dan de lessen beginnen volgens mij.

 

Op dit moment zit ik in de hotelkamer dit verslag te typen. Ik heb vanochtend het kantoor van mijn vader bekeken en dit is zijn dagelijkse uitzicht:
Uitzicht vanuit kantoor

Vanmiddag hebben we geluncht en heb ik door het district gewandeld en foto’s gemaakt.

Stijgers gemaakt van bamboe

 

Een miniparkje

 

Flats en kabels

 

Afwassen op straat

 

Een sleutelmaker

 

Messenslijpen

 

Huurfietsen, deze fietsen kun je huren via een fietsapp op de telefoon en overal in de stad weer terugzetten. Dit is echt een verandering van de laatste 2 jaar. Toen wij in 2015 hier waren, waren er veel minder van deze oranje, gele of blauwe huurfietsen in het straatbeeld.

 
PS. Als hier foto’s te zien zijn van mensen van dichtbij dan heb ik wel even gevraagd of dat mocht

23 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.