Bakken

Havermout-banaan pannenkoeken

 


Vorige week zondag maakte ik deze heerlijk havermout pannenkoeken met gepureerde havermout vlokken en bananen. Heb je meteen weer je fruit voor die dag gegeten ;)! Ontbijten met havermout pannenkoeken heb ik wel gemist het afgelopen jaar. Hoewel de banana pancakes in Thailand ook lekker waren, waren deze vaak te vet en zonder de leuke toppings. De route Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja wordt trouwens ook ‘banana pancake route’genoemd onder backpackers omdat je overal deze pannenkoeken kunt eten en omdat dit een heeel vaak gevolgde route is. Heb je ook zin gekregen in een pannenkoeken ontbijt op zondag? Probeer dan eens dit makkelijke recept uit met maar 3 ingrediënten. Ingrediënten voor 2 personen (vegan)


100 gram havermout vlokken (hele of gesneden vlokken maakt niet uit want ze gaan in de blender) 
2 middelgrote bananen (180 gram)
8 gram bakpoeder (eventueel een theelepeltje citroensap om het rijsproces te versterken)
150 ml water
Olie om in te bakken
Staafmixer of blender


Er zijn veel verschillende toppings mogelijk en je kunt het zo gezond/ongezond maken als je wilt. Het fijne aan gezond bakken vind ik dat je dan ook wat vaker dit soort dingen kan eten :). Wij aten de pannenkoeken met:
Kokossnippers
zonnebloempitten 
Bosbessenjam
Stukjes appel/banaan
Soyayoghurt
Agavesiroop


Bereiding


– Mix de havermout en twee bananen in de blender of met de staafmixer tot een bijna glad beslag. 
– Voeg het bakpoeder toe (en wat citroensap).
– verhit een koekenpan met olie.
– Als de olie heet is giet aje met een lepel het beslag in de pan. Het is makkelijker kleine pannenkoekjes te maken want die breken minder snel bij het omdraaien (let op dat de olie niet begint te roken, dit is een teken dat de olie té heet is. Haal dan de pan even van het vuur om af te laten koelen). 
– Kijk regelmatig of ze al bruin zijn. Als het beslag bijna ‘droog’ is kun je de pannenkoek omdraaien. Is dan de onderzijde al ‘té bruin, dan staat het vuur te hoog. Zet het vuur of de temperatuur (bij een inductie of elektrische kookplaat) dan wat lager. 
– Met dit beslag maakte ik 8 kleine pannenkoekjes.
– Houd de pannenkoekjes die al klaar zijn warm tussen twee bordjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.