Bakken

Knapperige granola met kaneel en speculaas


Voor mij is sojayoghurt of havermout met granola, vers fruit, noten en kaneel echt een beloning. Wij hebben thuis een kleine ‘muesli bar’ waar  ik ’s ochtends als ontbijt, ’s avonds als toetje, tussendoor en soms ook wel als lunch mijn yoghurt en havermout bereid (maximaal 2 keer op een dag ;)). Hoewel ik de ingrediënten voor granola dus al wel in huis had, had ik me er nog niet aan gewaagd dit eens allemaal te mengen en in de oven te bakken. Vorige week toen we een nieuwe voorraad spelt en zonnebloempitten hadden en ik veel zin had in speculaas heb ik dan toch zelf granola gemaakt. Bovendien bevat deze granola niet zoveel suiker!
 

Ingrediënten
50 gram lijnzaad
100 gram fijne of grove havermout
100 gram hele speltvlokken
60 gram zonnebloempitten
50 gram chiazaad
2 afgestreken eetlepels honing
4 eetlepels water
15 gram gesmolten kokosolie
Speculaaskruiden
Kaneel
 
Bereiding
– Meng de zaden, pitten, havermout en spelt in een kom.
– Voeg de honing, het water en de gesmolten kokosolie toe
– Voeg de speculaaskruiden en kaneel toe. De hoeveelheid is afhankelijk van je smaak, ik heb ongeveer 1 flinke eetlepel van beide gedaan maar ik houd dan ook erg van speculaas en kaneel.
– Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Afhankelijk van de grootte van je oven moet dit misschien in 2 keer. Wij hebben een zeer kleine oven dus ik moest het zelfs in 3 etappes doen.
– Zet de bakplaat in een op 180 graden voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten tot de granola goudbruin is. Het is belangrijk om tenminste elke 10 minuten even te kijken en om te roeren. Ik heb dit de eerste keer niet zo goed gedaan (ik houd soms iets te veel van fast cooking haha) waardoor bij mij de helft verbrand was, oeps :(.
 

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.