Desserts

Bananenijs

Bananenijs

Hoewel het weer op dit moment niet heel zomers is, is het natuurlijk altijd tijd voor een lekker bananenijsje! Dit bananenijs recept is eigenlijk geen recept te noemen, zo makkelijk en zo weinig ingredienten zijn er bij benodigd. Het voordeel van dit ijs is dat het puur uit banaan bestaat waardoor het gezond is en ook nog eens veganistisch :). Daarnaast kan je er eindeloos mee varieren door het ijsje te versieren met verschillende soorten fruit, chocoladestukjes, noten of muesli. Het enige waar rekening meegehouden moet worden is dat de bananen bevroren moeten zijn alvorens er een ijsje van te maken is. Dat betekent dat je wel een aantal uren van tevoren moet weten dat je later zin zult hebben in een lekker ijsje en dat je daarom alvast voldoende bananen moet invriezen. En ohja, je hebt een staafmixer, blender of keukenmachine nodig. Ingredienten voor 2 ijsjes

2 goed rijpe bananen, hoe rijper, hoe zoeter bananen worden

Plantaardige melk

Eventueel extra fruit zoals blauwe bessen of chocolade, noten etc. om het ijsje mee op te leuken

Extra:  staafmixer, blender, keukenmachine

 

Bereiding

– Snijd de bananen in kleine stukjes en vries deze in een plastic zakje of bakje in. Zorg dat de stukjes banaan niet teveel op elkaar liggen. Laat de bananen tenminste 4 uur in de vriezer.

– Haal de bananen uit de vriezer. Ik heb een staafmixer met een bakje en doe hier de banaan stukjes in. Als veel stukken tegen elkaar aan gevroren zijn, snijd deze dan met een mes los.

– Mix, de bananen met wat water of plantaardige melk (of drink, als je het woord melk niet wilt gebruiken voor van amandelen of haver gemaakte drankjes 😉 ). Mix niet te lang, dan wordt het ijs erg zacht.

– Klaar! Eventueel kun je het ijs nog even terug in de vriezer zetten zodat het weer wat steviger wordt.

Eet smakelijk!

Ps. Op precies dezelfde manier kun je ook een heerlijk mangoijsje maken! En met wat cacaopoeder heb je zelfs binnen no-time een chocoladeijsje. De mogelijkheden zijn eindeloos 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.