China,  Reizen

11 juni: DNA, eerste afscheid, WK voetbal

Het politiebureau van Nanping. Bekend terrein na alle visa problemen in januari…

De toestemming om dna achter te laten in de nationale database was er na 4 weken wachten nog niet. Inmiddels had ik alle chinese collegas alweer ingeschakeld maar zonder resultaat. Yangting is toen zelf naar Nanping gegaan op haar enige vrije dag in de week om informatie te vragen op het politiebureau. Haar hulp is van onschatbare waarde hier in China.

Er werd beloofd dat ze het zouden versnellen maar er was een jurist nodig. Na nog een aantal dagen wachten was deze er en gaf deze toestemming om te komen. Ik ging daarom op maandagochtend richting nanping. Doordat ik erg zenuwachtig was sliep ik laat en had ik me ’s ochtends verslapen en dus de trein gemist, stress want treintickets ook uitverkocht… Uiteindelijk 2 uur te laat in Nanping maar dat was geen probleem, mensen zijn er hier wel aangewend dat plannen zich vaak wijzigen. Onze eerste afspraak was met de moeder van de familie waar ik in april een dnatest mee gedaan had. Met haar dochter ben ik nog bevriend. Haar moeder wilde mij heel graag ontmoeten. Het was fijn om haar te zien en ik realiseerde mij opnieuw hoe jammer het is dat zij niet mijn familie zijn, ze was erg aardig. Een vriendin van haar was ook mee, zij heeft op dezelfde plaats een dochter achtergelaten enin vertelde dat verhaal. Ook zei ze.dat als ik ooit iemand zie die.op haar lijkt dat ik moet zeggen dat zij haar dochter heel graag wil ontmoeten. Dit vond ik best aangrijpend, het kwam allemaal erg dichtbij maar tijd om hier bij stil te staan was er niet echt. We gingen lunchen bij de familievrienden. Hier kreeg ik zongzi, zoete plakkerige rijst in bladeren met rode bonen vulling, vind ik echt heel erg niet lekker. Werd bijna gedwongen het wel te eten maar ik kon het echt niet. Daarna gingen we naar het politiebureau. Inmiddels was er ook weer een familie die een dna test met mij wilde doen. De geboorte datum van hun dochter verschilde bijna een jaar dus ik had weinig hoop. Dit verschil in geboorte datum werd mij pas vduidelijk na een paar weken. Het si altijd weer jammer als een mogelijke familie het waarschijnlijk toch niet is. Yangting kon hen niet op andere gedachten brengen en had hen daarom gevraagd ook naar het politiebureau te komen. De agent was niet geïnformeerd dus die was erg verbaasd dat we daar ineens met zn allen stonden. Ik kon al snel bloedprikken, alles werd gefilmd, maar toen begon de discussie of de familie (moeder en dochter) ook dna konden geven, want geen afspraak. Na een uur kwamen er ook 3 journalisten binnen. We zaten onder het genot van heel veel thee te discussiëren in een kantoor waar iedereen ons verhaal wou meekrijgen. Van de hele afdeling kwamen agenten kijken. Enkelen bleven de hele middag om ons heen, blijkbaar is de werkdruk niet erg hoog. Uiteindelijk werd besloten dat de moeder DNA mocht geven alleen moest vader ook komen. Die arriveerde na nog eens 30 minuten en niet alleen maar met nog een dochter en 2 baby’s (van hun zoon). Het werd nogal vol in dat kantoor. Ik werd buiten nog even geïnterviewd over de stand van mijn zoektocht en om te benoemen dat mijn DNA nu in de database zit. Uiteindelijk mochten de ouders DNA geven en om 17:30 na 2,5 uur mocht iedereen naar huis.

Ik was de enige die thee dronk en de agent naast mij bleef rustig mijn kopje bijvullen.

We gingen bij Yangting avondeten, weer waren daar de zongzi… ik kon er nu aan ontkomen gelukkig. Verder had haar moeder voor mij veel groente gerechten gekookt, wel allemaal met vleesvet en stukjes vlees erin😂 maar dat eet ik dan wel gewoon. ’s avonds was ik ontzettend vermoeid en gingen we vroeg slapen. Inmiddels is het resultaat bekend, we zijn helaas geen familie.

Aan het eind van de week begon het afscheid nemen, als eerste van Francesca. Op zaterdag keken we voetbal, IJsland tegen Argentinië. Heel grappig om met Alex en Eva uit IJsland, IJsland aan te moedigen.

IJsland-Argentinië

Zondagochtend ging ik weer naar Nanping. Dit zal ik in mijn volgende verslag beschrijven.

 

 

2 Reacties

 • Janny Koorn

  Hai lieverd, wat jammer dat je zoektocht geen vruchten af heeft geworpen. Geniet nog van van je vakantie. Wij verlangen ernaar je weer spoedig te te zien. Veel liefs en goede reis terug naar Nederland.

 • Sytske

  Leuk om zo voetbal te kijken.
  Nederland deed mee toen wij rondreis op
  IJsland maakten. Zaten we ook met mensen uit allerlei landen naar voetbal op tv te kijken. Werkt idd verbroederend.
  Mooi, je dna is er, het leest bijna als een thriller!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.