China,  Reizen

16 maart: Shanghai, familie reunie, nieuw semester

Voor de Linfeng Pagoda in Hangzhou met mama, Roxin en Steven

Eind februari was de laatste week van de wintervakantie en deze week ben ik naar Shanghai geweest voor een kleine familie reünie. Papa, mama, roxin en Steven kwamen naar Shanghai gevlogen en samen hebben we, behalve Shanghai, Hangzhou en Suzhou bezocht. Ik kon deze week mijn vaardigheden als reisgids oefenen en dat was leuk :).

Ik was al een dag eerder naar Shanghai gegaan met de trein zodat ik nog een dagje alleen kon rondreizen door de stad. Ik heb die dag eigenlijk vooral doorgebracht in dit geweldige café en in een theehuis met mijn e-reader. 

Café The Press: in dit gebouw was vroeger het hoofdkantoor van een belangrijke krant gehuisvest.
Zo mooi 🙂

In Shanghai zijn veel verschillende bouwstijlen te vinden. Het is altijd leuk hier rond te lopen en ik ken inmiddels best goed de weg wat wel grappig is.
Line friends café
Op aanraden van vrienden heb ik ’s avonds thee gedronken in dit theehuis in Yu garden, met e-reader. Het boek waarin ik in de trein begonnen was, was nog niet uit. Is wel echt een aanrader om te lezen: Lion, over een Indiase jongen die geadopteerd wordt door Australische ouders.
Ik twijfelde of ik nog naar de Yu Garden zou gaan of terug naar het hostel maar gelukkig was ik toch even gegaan. Ivm Chinees nieuwjaar was alles versierd met lampions, ook was het er verschrikkelijk druk, zoals altijd…
Zondagmiddag kwamen mijn ouders, daarvoor kon ik nog langs Café on Air, een verstopt café aan Huahuai road.
Dit café zit heel goed verstopt maar is heel fijn om te zitten en te lezen. Er was een bijeenkomst van mensen die aan het tekenen waren.
Een man had mij getekend terwijl ik hier koffie dronk.
Na de koffie kwamen dan mijn ouders aan in het hotel. Na een beetje rusten zijn we naar de Bund geweest en hebben we Chinees gegeten. Iedereen behalve ik had heel veel zin in Chinees eten. Daarna was iedereen moe en zijn we vroeg naar bed gegaan. 
De dag erna zijn we naar de Yu garden, Fu Xing park, Jing’an Temple en Tian zi fang geweest. ’s Avonds werden we door een collega en vriend van papa uitgenodigd voor een zeer uitgebreid diner. Het eten deze week was heel lekker, zo veel beter dan wat ik normaal in Xiamen eet. Dat was een zeer fijne afwisseling :). Deze collega regelde ook een auto met chauffeur voor ons in Shanghai, dit was erg handig en scheelde veel tijd in de metro. Hierdoor konden we veel zien in korte tijd.  

Op dinsdag zijn we met de trein naar Hangzhou gegaan. Hangzhou is bekend door een groot meer, West lake, in de stad. 

West Lake (Xi Hu)
Fei lai feng in Hangzhou, dit zijn boeddha beelden uithakt in de rotswand.
Lingyin temple – een grote boeddhistische tempel bestaande uit 5 grote complexen. Hier hebben we wierook aangestoken
Hoewel op trip advisor stond dat de theevelden rondom Hangzhou erg commercieel zijn en vooral gericht op het verkopen van thee wilden we het toch proberen. Met de didi taxi zijn we naar Meijiawu village gereden en doordat ik in gesprek raakte met de chauffeur kwamen we bij een hele mooie theeplantage uit waar helemaal niemand was. Mama heeft hier een theestruik uitgegraven en meegenomen naar Nederland. 10 jaar geleden hadden we dit al eens geprobeerd maar deze ging naar een jaar dood, nieuwe kans!
West lake in de namiddag
Gemaakt door Steven, in Meijiawu
Het bekende west lake in Hangzhou. Dit is de Bai causeway waar je overheen kunt wandelen.

In en rondom Hangzhou deden we alles per Didi taxi. Dit is een app zoals uber en dit is heel handig om goedkoop te reizen. Naar Suzhou zijn we met de hogesnelheidstrein gereisd.
In Suzhou werden we hartelijk ontvangen door Jim en Ying, vrienden die hier al ruim 13 jaar wonen. We lunchten in dit speciale huis waarin ooit een zeer belangrijke Chinese man woonde (ik weet even niet meer wie precies). Het eten was opnieuw heel goed en de plek is echt heel erg mooi.
Suzhou is onder andere bekend voor de waterdorpen die in de buurt liggen. Hier hadden we helaas geen tijd voor. Wel zijn we naar de Humble administrator’s garden geweest. Dit is een mooie tuin, in de zomer waarschijnlijk nog mooier want nu was het weer nogal grijs.
We werden door Jim en Ying uitgenodigd voor een diner, zoals gezegd was het eten deze week echt heel lekker 🙂
Suzhou industrial park. Nu één van de hoogste torens in Suzhou maar er wordt gebouwd aan een nieuwe die ook de derde hoogste toren van China moet worden.

’s Avonds gingen we weer terug naar Shanghai. De laatste drie nachten verbleven we in het Pullman Shanghai Skyway hotel :), wat een luxe. De volgende ochtend was het dan 2 maart, mijn verjaardag. We hebben verder niet veel bijzonders gedaan maar het was wel bijzonder om mijn verjaardag met familie en in Shanghai te kunnen vieren.

Jarig
Mijn verjaardagsontbijt in het Pullman hotel
Ik ging met mama de stad in, en mijn favoriete baozi winkel bestaat nog steeds! Uiteraard heb ik hier baozi gekocht.

Verder gingen we naar de fitnesszaal in het hotel en ’s avonds pizza eten. Zaterdag was de laatste dag en toen zijn we naar het natuurhistorisch museum geweest. Dit is erg groot en er is veel te zien. Papa was helemaal in zijn element met alle fossielen, skeletten en kristallen die hier tentoongesteld zijn. Hij had hier nog uren kunnen ronddwalen ware het niet dat onze moeder al wat sneller verzadigd was :D. 

Dode dino’s
Mama en Papa met een skelet 🙂 

Hierna zijn we nog naar de fake market geweest om wat souvenirs te kopen en tot slot hebben Steven, Roxin en ik nog gefitnest, je moet wel optimaal gebruik maken van de faciliteiten als je dan in zo’n hotel logeert. Op deze laatste avond werd mama ziek, dit kwam waarschijnlijk door het eten van iets dat niet glutenvrij was ondanks dat het er wel op geschreven stond. Over het algemeen ging glutenvrij eten de hele week redelijk goed. Zondag moesten we afscheid nemen helaas. Iedereen, behalve papa, vloog weer terug naar huis.

In Xiamen was iedereen inmiddels weer terug en het normale leven begon weer. In Shanghai kon iedereen mij trouwens veel beter verstaan dan in Nanping, dat was wel fijn om te merken want in Nanping was het wel erg lastig. Dit ligt waarschijnlijk aan het accent? Ik weet het niet precies. Hier nog een paar foto’s van de afgelopen twee weken in Xiamen. Deze bestonden vooral uit studeren, hardlopen en andere dagelijkse dingen. Verder moet ik me voorbereiden op wat er ná dit semester zal komen en dat is eigenlijk niet zo makkelijk. 

Mooi weer in Xiamen, rond de 23 graden, ik ben weer begonnen met hardlopen…
Van Alex en Eva kreeg ik een blender voor mijn verjaardag! Super lief en ik was heel verrast dat ze wisten dat ik graag een blender wilde 😮
Kindjes krijgen skeeler les in de Decathlon (sportwinkel)
Dagtripje naar de stad afgelopen weekend

Kunst in Shapowei, art district van Xiamen
Diner in Stonehouse met iedereen
Studeren op mijn favoriete plek, dankzij deze mooie minitafel

7 Reacties

 • Janny

  Lieve Yanine,
  Wat een prachtige dagen heb je gehad met mama, papa, Roxine en Steven. Wat zul je genoten hebben. Heb je onze kaart nog van mama gekregen? De foto’s zijn ook weer super. Veel succes verder met de studie. Bedankt voor het meegenieten dikke knuffel van Janny en Pieter tot de volgende keer

  • Yanine

   Ja ik heb jullie kaart gekregen, we wilden er nog een foto van maken, maar dat was er niet meer van gekomen. Heel erg bedankt, ook voor de inhoud van de kaart, erg lief van jullie, ik zal het goed besteden 🙂

 • Geke

  Prachtig om te lezen.
  Wat een onderneming en goed dat je dit zo gedaan hebt.Heb je nog veel aan je taalontwikkeling kunnen doen?
  Het zal zeker schakelen en wennen zijn om weer terug in Nederland te zijn.
  We hopen later meer te horen van je.
  Liefs Geke

  • Yanine

   Het leren van de taal gaat eigenlijk constant wel door maar Shanghai was wel een goede test om te zien in hoeverre ik dingen zelf kon regelen in het Chinees. Maar nu is er weer les en dat is wel goed want dan leer je toch meer dan in de vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.