China,  Reizen

20 januari: Visum geregeld, eind van het semester en aardbeien plukken

De eigenaar van het aardbeienveld weegt de geplukte aardbeien

Afgelopen week ben ik nog twee keer naar het entry-exit bureau geweest en gelukkig is deze kwestie nu eindelijk opgelost. Verder hadden we de eindtoetsen waarmee het semester officieel afgesloten is. Daarnaast gaat Shermaine maandag terug naar huis en hebben we nog een paar leuke dingen gedaan deze laatste dagen voor we allebei Xiamen verlaten. De twee weken hiervoor gingen niet zo goed maar deze week ging het beter. 

Dinsdag ging ik met Mr. Lai naar het entry-exit bureau om mijn nieuwe document in te leveren. In dit document staat dat de twee Yan Biqin’s beide uit Nanping geadopteerd zijn. Ik denk zelf niet dat dit het geval was maar dit is wel de oplossing waarbij niemand er problemen door krijgt, ook de andere Yan Biqin niet en dat vind ik wel fijn. Ondanks dat je een nummer hoort te trekken zijn wij gewoon vooraan gaan staan, daarna kwamen er steeds meer mensen vanuit de wachtruimte naar de balie. Slechts 2 van de 9 loketten waren geopend, absoluut niet genoeg voor de hoeveelheid wachtende mensen. Toen wij bijna aan de beurt waren ging de printer kapot. Er moest iemand van boven komen ter reparatie. Toen dit eindelijk klaar was, was de vrouw achter de balie net weggelopen. Gelukkig kwam ze nog wel terug en nam ze onze papieren aan. Er werd opnieuw gebeld en heen en weer gelopen. Uiteindelijk werd alles gestempeld en ingeleverd. Het zou officieel tot 6 februari duren voordat ik het paspoort weer kon ophalen maar ik kon wel vrijdag even langs komen want mogelijk zouden ze eerder klaar zijn. Ik had in oktober al gepland om 22 januari naar de Filipijnen te gaan en dit zou dan niet door kunnen gaan. Daarom was ik ook al begonnen met het aanvragen van het visum begin december.

De beste baozi winkel in Xiamen

Ik had al weinig hoop meer maar woensdag ochtend kreeg ik ineens een bericht van Mr. Guo dat ik die dag al mijn paspoort mét visum kon ophalen! Ondanks dat Mr. Lai zei dat het donderdag was, ben ik toch maar gewoon woensdag gegaan. Op de weg heb ik nog een baozi gekocht, de vrouw herkent mij nu en vroeg of ik nu iedere dag kom haha :). Eenmaal aangekomen ben ik nog 3x van de 3e naar de 1e verdieping gegaan en ik erachter dat je met pin moest betalen. Mijn pinpas neem ik eigenlijk nooit meer ergens mee naartoe omdat je hier overal kunt betalen met alipay en wechat pay. Gelukkig kan je dan altijd nog mensen vragen om voor je te betalen en kun je hen betalen in alipay. Uiteindelijk was het moment daar en kon ik mijn betalingsbewijs laten zien… en mijn paspoort lag al klaar! Ik was heel blij en dat het nu eindelijk geregeld is en dat ik zelfs nog naar de Filipijnen kan, hoewel het ook een raar idee was dat ik zo  ineens toch nog kan gaan terwijl het zolang onduidelijk was. Zonder de hulp van iedereen zou het niet gelukt zijn, ik ben dan daar dan ook heel dankbaar voor.

Barbecuen met de klas als afscheidsfeestje

Verder waren deze week de eindtoetsen, ondanks dat ik niet goed voorbereid was zijn alle scores hoger dan bij de tussentoetsen. Ik heb wat dat betreft wel geluk gehad. 

Noodles met champignon-tofusaus

Met Shermaine ben ik gisteren spontaan gaan eten in Xindian, het dichtstbijzijnde winkelcentrum (25 minuten met de bus). Vanaf nu wil ik hier heel vaak heen haha. 

Afscheidsetentje met pizza

Daarnaast hadden we samen pizza gegeten om te vieren dat de toetsen voorbij waren en omdat de meeste mensen gaan reizen of naar huis gaan nu het wintervakantie is. 

Vandaag heb ik  iets gedaan wat al heeel lang op de todo-list stond: aardbeien plukken! Al jaren wil ik met Yannik in Duitsland aardbeien plukken maar het seizoen is altijd te snel voorbij. Hier kun je al in januari aardbeien plukken. De aardbeien velden (?) zijn direct naast de campus. Dit omdat deze campus midden op het platteland is neergezet. Over 2 jaar moet hier in de buurt ook een vliegveld komen, ik vraag me af of deze aardbeivelden dan nog zullen bestaan. 

AAArdbeien, we kregen een plastic mandje en schaar mee.
De akkers naast onze campus

Morgenochtend ga ik eerst naar het eiland om Nederlands te geven aan een Chinese student die in september met een master zal beginnen in Delft. Hierna zal ik naar het vliegveld gaan om naar de Cebu te vliegen. Samen met 5 vrienden zal ik hier twee weken rondreizen. James en Fritzi wonen in Cebu en daar zullen we de eerste week blijven , daarna gaan we nog een week naar het eiland Siargao. Minder leuk aan morgenochtend weg gaan is dat mijn roommate de dag erna ook zal vertrekken :(((. Het zal raar zijn om terug te komen in een lege kamer na bijna 5 maand samen op 12 m2 geleefd te hebben en samen zoveel dingen te hebben meegemaakt. Gelukkig bestaat er wechat en zijn er vliegtuigen naar oooveral op de wereld :). 

Aardbeitoetjes!

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.