China

19 oktober: Heel veel foto’s

Deze foto heb ik vanochtend gemaakt op weg naar de eerste les, om 8:00 (!). Links fietst Cai, een vriendin uit de Filipijnen. Deze weg fietsen we iedere ochtend en met ons nog vele anderen ;). Soms komt er muziek uit de luidsprekers, meestal niet. Waar dat aan ligt is mij (nog) niet helemaal duidelijk. Ik zal nog een aparte post schrijven met informatie over de lessen hier. De post van vandaag bestaat vooral uit foto’s die ik illustreer met tekst, de volgende keer zal ik wat meer schrijven ;).  

Een paar weken geleden zouden we een kleine berg achter de campus bewandelen maar omdat het de laatste vakantiedag was, was de weg er naar toe afgesloten in verband met teveel toeristen… Toen zijn we naar dit park geweest waar ze een paar Chinese tempels en de voorkant van de verboden stad hebben nagebouwd…(van links naar rechts komen we uit Bangladesh, Marokko, NL, China en Ecuador). 
Lunch, dit was een van de betere restaurants. Het eten op de campus is niet zo heel lekker. Dit was wel heel lekker. Het gerecht bovenin de foto is een gefrituurde vis met zoetzure saus, verder gongbao kip, aardappelreepjes, en groenten O.a. Mu er, dit zijn zwarte paddestoelen, heel lekker.
Dit is in een winkelcentrum, kinderen kunnen hier voor 10 rmb 15 minuten vissen en de vangst mag mee naar huis in een plastic bakje.
Een park in Xiamen Tong’an
Op zaterdagnacht vond ik mijn haar heel verschrikkelijk, op zondagmorgen zat ik bij de kapper. Het werd iets korter dan gepland… Ik weet nu hoe je ‘knippen’ zegt in het chinees, en ‘niet te kort’, en dat je links en rechts even lang wilt. 
Vorige week zijn we toch nog de kleine berg op geweest. Het was een zeeer kleine berg. Het uitzicht was wel mooi (dit is Shermaine, mijn leuke roommate;) )
Omdat we toch even op de enige rots die er was wilden klimmen (ondanks het verboden toegang bordje)
Xiamen ligt aan zee. Dit was de eerste grijze dag met regen. Gelukkig had ik een paraplu (dankje papa). Sinds deze week is het wat minder warm, slechts 25-30 graden. Heel fijn!
Een warme zomeravond op het sportveld.  We zaten in het midden van de 400 meter track waar ik soms ook ga hardlopen.
Verjaardagsdiner van Shermaine en Fritzi (een andere goede vriendin van de Filipijnen). Op de Filipijnen is het gebruikelijk om een verjaardagsdiner te geven en de gasten te trakteren :). 
De negende internationale Chinese fair met vegetarisch eten :D. Een vriend gaf dit als tip. Hoewel me het eerst een beetje gek leek zijn we er maar gewoon heen gegaan en het was heel leuk want er was allerlei eten te proeven! Vegetarisch eten is dus nog niet heel bekend in China maar het is schijnbaar wel in opkomst.
Vegetarische worstjes 😀
Nog meer om te proeven. Ik heb een pakje worstjes gekocht haha. 
Daarnaast was in dezelfde hal (Xiamen Exhibition Center) ook de twaalfde Internationale Chinese beurs met boeddhistische objecten en kunst. Als je een tempel zou bouwen kun je de hele inrichting ervan hier verzamelen en kopen Er was van alles, kaarsen, lampen, beelden, wierook, kleding etc. 
Lampjes (2000 rmb)
Lampjes!

Zo dit was het voor vandaag :). Volgende keer zal ik ook weer wat meer schrijven. Ik vind het heel leuk dat jullie mijn blog volgen en dat ik zoveel berichten krijg van iedereen. Zoals je waarschijnlijk wel merkt gaat het hier erg goed. Ik hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat, waar je ook bent!

9 Reacties

  • Janny

   Prachtige foto’s Yanine.. ik vind die glazen bolletjes heel mooi. Kun je die Kopen? Dan mag papa (als ze niet te duur zijn) er wel eentje voor me meenemen. Liefs van Janny en Pieter

  • Yanine

   Hoi! De beurs is inmiddels voorbij maar misschien kan je op alibaba (chinese webwinkel) kijken? Want het lijkt me ook best lastig om zon kwetsbare glazen lamp te transporteren ;). Groetjes terug!

 • Sytske

  Bedankt voor de vele mooie foto’s! Fijn dat je het naar je zin hebt, veel te zien en te beleven. Visjes vangen in winkelcentrum, hier zou je al snel een dierenactivist achter je aan hebben! Kun je kleren kopen die je leuk vindt?
  En wordt het straks ook winter, en koud?
  Doeg!🐡🐡

  • Yanine

   Ja inderdaad, zo’n visspel zou in NL écht nooit kunnen.. Er zijn wel heel veel leuke kleren, meer dan ik in herinnering had en daarom had ik voor ik weg ging al best veel in NL gekocht dus ik mag van mezelf niet zoveel kopen;). Maar waarschijnlijk zal ik daar binnenkort nog een uitzondering op maken haha want ik heb niet superveel mee en dus heel vaak hetzelfde aan. Het wordt hier wel winter maar het is onduidelijk hoe koud precies en hoelang. Iemand zei dat het in december zon 15 graden blijft en dan in januari/februari tot 0 graden.. we zullen het zien! Ben zelf ook heel benieuwd:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.