China,  Reizen

13 december: Een reisje naar Shanghai

Bellenblazen in Shanghai. Veel ouders en grootouders gaan met hun kinderen naar dit park om te spelen. Kleine kinderen probeerden de bellen te vangen en kapot te maken, zo grappig.

Afgelopen weekend waren was ik op bezoek in Shanghai. Donderdagnacht zijn we vanuit Xiamen naar Shanghai gevlogen. Behalve dat we de bus in de verkeerde richting namen op weg naar het vliegveld, ging alles verder prima. Op Pudong airport om 1:30 ’s nachts volgde een blij weer zien met Papa waarna we met de taxi naar het hotel gingen. Dit verslag bestaat verder voornamelijk uit foto’s. Eén van mijn belangrijkste lezers heeft mij erop geattendeerd dat mijn verslagen doorgaans vol spelfouten staan, sorry daarvoor. Ik hoop mijn leven te beteren maar ik denk niet dat dat lukt. 

Met mijn roommate en flatmate, Shermaine en Amina in Nanxiang village.
Een herfstboom in Nanxiang village. Nanxiang village is een deel van Shanghai en je kunt erheen met de metro. De metro is superhandig in Shanghai, zo snel en ook goedkoop. We hebben het hele weekend rondgereden met de metro.
Dit deel is nog in oude stijl met water en bruggetjes, en toeristen, maar niet veel want het is winter en koud (5 graden!)
Deze mannen maken de bodem van de rivier schoon. We kwamen er niet achter waar ze het zand dat zij van de bodem scheppen naartoe brengen. Het bootje hing steeds gevaarlijk scheef… Gelukkig viel er niemand in het water
Dit deel is nog in oude stijl met water en bruggetjes, en toeristen, maar niet veel want het is winter en koud (5 graden!). 
Eindelijk een gevoel van herfst! In Xiamen zijn de bomen altijd groen en verliezen ze geen bladeren.
Bloemkolen langs de straat :o?
Golden leaves. 
Dit is wel een beetje typisch chinees, deze mannen proberen met een stok de blaadjes van de boom te slaan waarna een andere man de blaadjes opveegt en weggooit. Zo zonde!
Dit is een 150 jaar oud xiaolongbao restaurant. Shermaine wilde hier heel graag naartoe.
Xiaolongbao zijn dumplings gevuld met soep. De soep bevat gelatine en vet waardoor het vast is als het koud is. Zodra de dumplings gekookt worden ‘smelt’ de soep binnenin.
De Jing’an tempel. Een hele mooie tempel met veel goud maar een entreekaartje was veel te duur. Ook mocht je fotos maken vanuit de poort. Dat hebben we als studenten dan maar gedaan…
De zijkant van de tempel
De achterkant van de tempel

 

Herfst in Shanghai
Warme chocolademelk en passievruchtenthee drinken om warm te worden
In Qufu shopping mall, hier zijn allerlei restaurants en op het dak is een reuzenrad. We wilden hier wel in maar het was helaas gesloten
Er wordt zelfs Glühwein verkocht in Shanghai, Tianzifang (maar veel te duur voor ons)
Hier worden dumplings gemaakt. De grijze berg is sesampasta. 
Shermaine met een hele grote soepdumpling van het restaurant in Yuyuan garden waar altijd een 50 meter rij voor staat. Aldus Shermaine verkopen ze hier wel de beste xiaolongbao die ze ooit gehad had en het is de rij dus waard.
Yuyuan garden, deze tuin is heel toeristsich, in elke tijd het jaar maar omdat Shermaine en Amina hier nog nooit geweest waren moesten we er toch wel heen 🙂
Groepsfoto in Yuyuan garden, met Kelvin, een vriend uit Groningen. We hadden in oktober ook afgesproken in Fuzhou en nu dus in Shanghai, heel leuk!
Weer terug bij mijn baozi plaats, hier ga ik ‘altijd’ heen als ik Shanghai ben haha. De baozi zijn geweldig en heel goedkoop. 
Zo leuk dat Nanjing Road al een beetje versierd was voor kerst.
In een bar die we bij toeval vonden…
Nanjing Road
Mannen doen spelletjes in Fuxing park
Fuxing park is een typisch Chinees park met heel veel oudere mensen die hier praten, theedrinken, spelletjes doen en dansen. En nu natuurlijk ook samen foto’s kijken op de telefoon…
Fuxing Park
Dansen in Fuxing park
Dit wordt mijn kerstkaart dit jaar denk ik, en dit is waarschijnlijk ook de enige kerstboom die ik zal zien 🙂
Nanjing Road, koud aan het eind van de middag.
In Pudong op weg naar de Shanghai Financial Tower.
We zijn niet naar het uitzichtpunt geweest omdat dat heel duur is (maar volgende keer ga ik dat zeker wel doen). In plaats daarvan zijn we naar het Park Hyatt hotel gegaan op de 87e verdieping en hebben hier wat gedronken.
Er is dan wel geen entree om in het hotel te zitten maar dit was wel de duurste Sprite ooit… Als ik frisdrank moet kiezen in China kies ik altijd Xuebi (sprite) want bi is hetzelfde als bi in mijn naam Biqin.
Moganshan Art District. Dit was de laatste dag en we hadden ’s ochtends nog de tijd om wat te doen. In dit district zijn veel galeries.
Space to Create
En Plotseling was daar een advertentie voor een Nederlandse kunstenaar!
Dit was de laatste foto, hopelijk zijn jullie niet overweldigd bij de hoeveelheid foto’s. Ik hoop dat iedereen die dit verslag leest ook een leuk weekend gehad heeft :)!

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.