Reviews

Hocus Pocus Focus thee van het merk Tastea, kortingscode én een winactie! (inmiddels gesloten)

Enkele weken geleden was ik helemaal verrast toen ik een email kreeg met de vraag of ik wel een review wilde schrijven over een thee naar keuze van het nieuwe merk Tastea. Alleen al door de naam kon ik natuurlijk niet weigeren! Ik heb natuurlijk meteen terug gemaild dat ik dat graag wilde doen en mocht voorkeur voor een theesoort doorgeven. Na een beetje maximizen werd het de Hocus Pocus Focus thee! Aangezien ik op dit moment druk ben met het schrijven van mijn masterthese en nog wat andere verslagen en tentamens op de planning staan, is wat ( heel veel) extra concentratie altijd welkom! Ook de andere effecten van deze thee, namelijk stimuleren van de gelukshormonen, verlaging van stress en bevordering van het geheugen spraken mij wel aan :). Daarnaast bevat deze thee stukjes chocolade en cacaonibs. Ik houd wel van thee met cacaonibs en koop deze dan ook altijd speciaal in Duitsland omdat ik het hier nog niet gevonden had, en nu dus wel!

De thee werd binnen twee dagen bezorgd in een mooie doos en het was extra bijzonder omdat het ook mijn eerste pakketje was dat ik mocht reviewen voor mijn blog. Naast een blik met thee zat er ook een reisbeker in het pakket om warme thee mee te kunnen nemen voor onderweg.

De losse thee ruikt heerlijk en smaakt ook erg lekker. In tegenstelling tot de thee met cacao smaak die ik eerder wel eens dronk smaakt deze thee helemaal niet bitter, eerder lichtzoet, maar ook weer niet té zoet zoals dat soms bij vruchten theeën zo is. Hoewel ik chocolademelk vooral op een koude winterdag lekker vindt, is deze thee door de lichtheid ook geschikt voor een warmere dag (hoewel het in Nederland nu ook nog niet heel warm is). Ik denk dat je deze thee zelfs goed afgekoeld kan drinken, als het echt heet wordt deze zomer :). Ik vind de thee wel aan de dure kant want één blik kost 29,95 (maar uit één blik van 125 gram kunnen wel 50 kopjes thee gezet worden). 

De reisbeker is ook handig bevonden, vooral het feit dat deze niet lekt is heel erg praktisch. Er kan ongeveer 1 beker thee in en het blijft wel ruim een uur goed warm, dus perfect om mee te nemen in de trein of naar werk of college. Het enige nadeel van een dubbelwandige beker vind ik dat je aan de buitenkant niet goed voelt of de thee al op drinkbare temperatuur is, waardoor het gevaar op een verbrande tong ietwat hoger ligt. Als je hier goed oplet is het verder geen probleem. De theebeker heeft een los zeefje onder de dop waardoor losse thee gewoon in het water kan.Ik heb de thee inmiddels een paar weken geprobeerd en geloof dat dit voldoende steekproeven zijn om een betrouwbaar oordeel te kunnen geven. Ik kan me vaak wel beter concentreren als ik met een lekkere en warme kop thee achter mijn laptop zit en lekker is deze thee zeker! Ik kan ook wel echt een paar puntjes gelukkiger worden als ik een lekkere thee drink en om te ontspannen helpt de thee zeker, om dit effect te versterken eet ik er altijd nog een paar chocoladekoekjes bij. Echter heb ik geen significante effecten op mijn geheugen gemerkt en heb ik ook (nog) geen langer termijn effect op het concentratievermogen ontdekt. Mogelijk zou dit een goed onderwerp zijn voor toekomstig onderzoek. 😉 (schrijft verder aan masterthese…)

Ohja! Als je benieuwd bent naar deze thee of naar andere theeën van Tastea, ze hebben nog veel meer interessante smaken met allen hun eigen werking,  dan kan je met de kortingscode trackstotasty tot en met 23 juni 10% korting krijgen op een bestelling in de webshop https://www.tastea.eu/ (m.u.v. de packages) . 


Daarnaast heb ik nog een leuke verassing voor iedereen die dit hele artikel heeft gelezen en dat is dat ik de theebeker graag cadeau wil doen aan iemand die net zo graag thee drinkt als ik! Laat hiervoor hieronder een reactie achter, like trackstotasty op facebook en instagram en je maakt kans op deze mooie theebeker (inclusief focusthee voor 1 kopje). 

9 Reacties

 • Melissa

  OMG IK WIL DIT WINNNNEN !!! HEEEEL GRAAG! Ben inmiddels 14 kilo kwijt. Maar moet nog meer af ! Ik hoop dat deze thee daar een beetje goed voor is 🙂 ! 😱

  • Yanine

   Hee! Helaas heb je hem niet gewonnen maar wel bedankt voor je reactie! De thee is eigenlijk ook niet echt bedoeld om af te vallen 😉 . Groetjes Yanine

 • Lyanne

  Wat gaaf dat je gevraagd bent om een review te schrijven! Natuurlijk wil ik de beker winnen.

  Ps: ik heb dit gelezen terwijl ik mijn thee dronk. Een heerlijke lemon and ginger (losse) thee

  • Yanine

   Hey Lyanne, Gefeliciteerd 🙂 Je hebt de beker gewonnen! Ik zal ervoor zorgen dat je hem zsm krijgt 😉 Groetjes Yanine

 • Silke

  Wat lief dat je die beker cadeau doet! Ik ga ‘m echter ook testen, dus ik ben zeker dat je er iemand anders veel plezier mee gaat doen. Die hocus pocusthee klinkt wel heel tof (de naam alleen al, haha). Mijn thee staat hier naast me koud te worden, dus dit is de ideale reminder dat ik ‘m best uitdrink, hihi. Leuke review! En bedankt voor je lieve reactie op mijn blog 🙂 LIefs!

 • Judith

  Haha super nice dat je zomaar iets mocht reviewer! Je doet je blog ook superleuk 🙂
  Ben benieuwd naar de tassenwinkel, ga wel even zoeken naar lekkere thee.
  En natuurlijk zou ik het leuk vinden om een beker te winnen maar ik vind eigenlijk dat je hem lekker zelf moet houden..

  • Yanine

   Hey! helaas heb je m niet gewonnen maar wel heel erg bedankt voor je compliment! Superleuk om te lezen :)Groetjes Yanine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.